Avui obert: 09:00-22:00 h
Demà obert: 09:00-22:00 h

Potencia el rendiment de la teva pràctica esportiva

Temps de lectura 4 min.
Potencia el rendiment de la teva pràctica esportiva

26 Octubre 2020

Practicar esport de forma moderada i adaptat a les capacitats de cadascú és primordial per una vida saludable. Per fer-ho amb el màxim rendiment, a més d'assegurar-nos que cadascú realitza l'esport que més s'ajusti a les seves necessitats i característiques, és important escollir bé la roba amb la qual es realitzarà.

No és qüestió de moda, sinó d'utilitat, confort i avantatges respecte a la roba habitual del dia a l'oficina o carrer.

¿QUINA ROBA EM POSO SEGONS CADA ESPORT?

1.- Running. Per practicar el running, és molt important que els pantalons siguin molt còmodes i a poder ser sense costures per evitar rascades. Sobre les samarretes, millor escollir aquelles que siguin de teixit sintètic y que transpirin. Les sabates jugaran un paper fonamental, per la seva elecció has de tenir en compte que deuen encaixar amb la teva trepitjada i ser adequades per la superfície sobre la qual vagis a córrer.

2.- Tenis. Si el teu esport és el tenis, per practicar-lo amb comoditat, utilitza samarretes soltes i elàstiques, per assegurar el moviment. Els pantalons curts acostumen a tenir butxaques per guardar les pilotes pel servei. Si prefereixes un vestit o faldilla, recorda que han de complir les mateixes característiques: ser flexibles i permetre el moviment eficaç del teu cos. Un complement que deus incorporar a la teva roba esportiva si practiques tenis són les canelleres, t'ajudaran a evitar que la suor arribi a la raqueta. 

Les sabatilles tindran unes característiques o unes altres depenen del tipus de terra en què juguis. Han de ser sabatilles dissenyades específicament pels moviments d'enrere cap endavant i de costat a costat propi del tenis. També necessiten ser prou resistent per donar-li suport als turmells.

3.- Ciclisme. Per fer esport sobre la bicicleta, el més adequat són les malles, ja que s'ajusten a les cames i eviten que la roba s'enganxi amb els pedals. Serveixen tant les llargues com les curtes. És important tenir en compte que siguin malles encoixinades per esmorteir el contacte amb el selló. També el mallot té un paper fonamental en aquest esport. Existeixen molts tipus depenent de: el tipus de ciclisme que es practiqui, la temperatura ambient, el material de fabricació, etc. Haurà d'anar adaptat i agafat al cos del ciclista.

És molt important la visibilitat de l'esportista, pel que, especialment si practiques ciclisme de carretera, utilitza un mallot amb colors cridaners per major seguretat.

4.- Futbol. La samarreta seguirà el mateix patró que la que s'utilitza en el running, pel que haurà d'afavorir la transpiració. També, hauràs d'escollir pantalons curts, lleugers i amples per tenir llibertat de moviment. El calçat apropiat ha d'implicar adherència a terra i control de la pilota. La seva sola ha de correspondre's amb la superfície en què es jugui, en funció del seu aspecte com si és gespa natural o artificial.

5.- Bàsquet. És habitual que les samarretes utilitzades en aquest esport siguin sense mànigues per afavorir el moviment dels jugadors. Els pantalons seran curts com en el futbol. El calçat ha d'aportar amortiment i comoditat i la seva sola estarà també preparada per jugar en pista.

6.- Natació. El banyador ha de ser tirant però no atapeït, sent còmode i romanent al seu lloc mentre nades. Pensa en el rendiment, que ofereixi el mínim esforç a l'aigua, permetent llibertat de moviment. En el cas del banyador de dona, la forma de l'esquena ha de coincidir amb l'estil que es vagi a exercitar. Les esquenes obertes estan dissenyades per nadadores d'alt nivell que necessiten una flexibilitat absoluta.

Rendimiento práctica deporte_CFO
 

CREMES DE MASSATGE ESPORTIU, PREGUNTA A LA TEVA FARMÀCIA

A més de l'equipament, has de tenir present uns altres complements que afavoreixen el teu rendiment en la pràctica esportiva cuidant del teu propi benestar.
I és que la recuperació i descans després de l'entrenament són fonamentals per millorar el rendiment esportiu. I així és com, dedicar temps a aplicar cremes de massatge esportiu pot ajudar als teus músculs i articulacions a recuperar-se.

Les cremes esportives amb efecte calor han d'aplicar-se abans d'entrenar, ja que et preparen per a la pràctica esportiva. Ajuden a escalfar els músculs i afavoreixen l'augment del reg sanguini. Aplica-les a les zones que siguin necessàries en funció de l'esport a practicar.

Per la seva banda, les cremes esportives amb efecte fred s'han d'utilitzar després de l'entrenament. Alliberen el dolor, ja que són calmants i analgèsiques. També contribueixen a disminuir la temperatura.

Són apropiades si practiques esport de gran intensitat, ja que l'estrès pot provocar molèsties musculars després de l'exercici. Utilitza-les si practiques esport com el tenis, running o ciclisme de muntanya, entre altres.


Recorda que a la teva farmàcia et poden assessorar sobre aquests i altres complements amb els quals pots complementar la teva pràctica esportiva en les millors condicions pel teu propi benestar.